Andrea byggde upp HR-rollen på Beet

Sedan 2019, då Andrea började som HR-ansvarig på Beet, har hon tillsammans med sina kollegor byggt upp en roll som tidigare inte funnits på företaget. Läs om utmaningarna på vägen, arbetet med företagskulturen och hennes perspektiv på resan!

Varför HR på Beet?

Jag började som HR-ansvarig på Beet 2019 och är först in i den rollen på företaget. När man tackar ja till en ny tjänst så vet man aldrig vad man ger sig in på, men jag är otroligt glad över att jag vågade kasta mig ut för att bygga upp HR-rollen på Beet tillsammans med mina kollegor. Det låter klyschigt, men jag lär mig nya saker varje dag, så utvecklingsmöjligheter finns det gott om.

Jag antog den här utmaningen då jag brinner för att få arbeta med människor och skapa en trygg miljö för anställda på deras arbetsplats. En trygg miljö i form av tydliga och effektiva processer, tydliga informationsplattformar och framför allt en arbetsplats där man kan hitta vänner för livet. Att tillsammans med mina kollegor få skapa en trygg plats där man får möjlighet att kombinera kompetensutveckling och att få utvecklas som individ.

Hur har din resa sett ut sedan start?

Sedan min första dag på Beet har det hänt otroligt mycket. Jag började i en roll som inte hade funnits tidigare, därav blev min första uppgift att försöka få en överblick av vilka projekt som var viktigast att påbörja. Efter nio månader på Beet kom en pandemi som gjorde att jag fick växla fokus från arbete på kontoret och direktkontakt med mina kollegor och kandidater, till att fortsätta utveckla vår företagskultur, kunskapsutveckling, employer branding arbete och en trygghet till anställda på distans.

Med facit i hand så skulle jag säga att Beet kom ut ur pandemin starkare än någonsin. Jag har tillsammans med mina kollegor rekryterat som aldrig förr, vi har haft on-boarding på distans och hittat nya sätt att lära känna våra nya betor. Det som är fantastiskt med Beet är att jag i min roll som HR Manager ständigt får möta nya utmaningar och vara delaktig i nya projekt.

Sedan årsskiftet 2021/2022 har vi haft stort fokus på integreringsarbete då vårt moderbolag köpte upp två andra byråer, vilket har varit väldigt roligt och utvecklande. Även om jag inte har några HR-kollegor ännu så har jag så många underbara kollegor på Beet som ger mig glädje, stöttning och kunskap under resans gång och jag ser fram emot att se vart vi befinner oss om bara ett år.

”Det som är fantastiskt med Beet är att jag i min roll som HR Manager ständigt får möta nya utmaningar och vara delaktig i nya projekt.”

Vad får man hos Beet som arbetstagare (förmåner etc)?

Som anställd på Beet får du en inspirerande arbetsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter, ambitiösa kollegor och framför allt att vi också har väldigt kul tillsammans. Din erfarenhet inom branschen gör att vi tillsammans skapar en bra match för att vi gemensamt ska utveckla Beet och din kunskapsresa.

För oss på Beet är det viktigt att även kunna erbjuda en trygghet till våra anställda som också gynnar privatlivet. Några av de förmåner som vi erbjuder på Beet är:

  • Tjänstepension ITP1
  • Aktieprogram & optionsprogram
  • Hybrid arbetsplats & flexibel arbetstid
  • Afterwork & kunskapsutbyte varje fredag
  • Friskvårdsbidrag
  • Årlig hälsoundersökning
  • Dator och mobil

Vilket projekt värderar du högt som HR på Beet?

Som HR-ansvarig på Beet så arbetar jag med väldigt många olika projekt och fokusområden i olika omgångar. Alla delar i arbetet är viktigt av olika innebörd, men att få arbeta med employer branding och företagskultur är någonting som ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag tycker att det är otroligt viktigt att alla individer hos oss får möjlighet att vara sig själva i kombination med att vi ger hjälpmedel för att de ska lyckas fullt ut i sitt arbete.

I min roll är det viktigt att finnas tillgänglig för mina kollegor och framför allt att dom ska känna en trygghet och veta att jag alltid finns tillgänglig för att stötta i frågor som rör deras välmående och anställning hos Beet. Det är viktigt att komma ihåg att företagskulturen på ett företag inte endast handlar om att man ska skratta tillsammans på lunchen eller vilket snacks som serveras på fredagsbubblet. Företagskultur är någonting som genomsyrar hela företaget och alla anställda, oavsett om du är VD, arbetar som specialist eller i en supportfunktion. Företagskulturen sträcker sig från det formella till det mer informella.

Hur arbetar ni med företagskulturen?

Företagskulturen vägleder oss i beslut som gör att vi kan arbeta med tydlig feedback och få ett effektivt arbete. Den ger oss ett försprång i kommunikationen internt, och även med våra kunder. Vår företagskultur skapar möjlighet för oss att vara framåtlutande och nyfikna så att vi kan hänga med i branschens snabba utveckling men även ge värde till varandra.

För att få kontinuerlig uppdatering om hur Beets anställda trivs, inspireras och motiveras – använder vi oss regelbundet av enkätundersökningar. Att få uttrycka sina tankar om situationer som uppstår på en arbetsplats är viktigt för oss och självklart att man kan göra det som anonym.

För att bibehålla vår företagskultur och engagemang på Beet har våra team leads regelbundna One2One samtal med sina teammedlemmar för att fånga upp hur de anställda trivs, önskemål om kunskapsutveckling etc. Vi har även regelbundna pulsmätningar samt större medarbetarenkäter för att kontinuerligt fånga upp de anställdas önskemål om Beet.

Som fullservicebyrå inom digital marknadsföring är det viktigt att ha en pågående, välfungerande och tydlig företagskultur – speciellt med tanke på att kampen om kompetens inom branschen är så hård. Vår företagskultur är ett hjälpmedel för att vi i vardagen ska ha en riktlinje för hur vi beter oss mot varandra, möjligheten att fatta snabba beslut, men framför allt att vi har kul tillsammans på jobbet.

"Vår tillväxtresa ger möjlighet till alla anställda att få vara med och påverka nästa stora beslut som ska tas eller vilket vårt nästa projekt ska vara – alla har möjlighet att få sin röst hörd."

Vilka fördelar finns det med att jobba på Beet?

Det finns många fördelar med att arbeta på Beet. Vi befinner sig i en otrolig tillväxtresa som gör att man har möjlighet att vara på en arbetsplats som erbjuder kunskapsutveckling utöver det vanliga, att få arbeta nära i en tillväxtfas och detta i kombination med en familjär stämning på kontoret och med kollegor som stöttar och pushar varandra att nå uppsatta mål. Vi arbetar agilt för att kunna ha korta beslutsvägar och ta snabba beslut om det behövs.

Vår tillväxtresa ger möjlighet till alla anställda att få vara med och påverka nästa stora beslut som ska tas eller vilket vårt nästa projekt ska vara – alla har möjlighet att få sin röst hörd. Vi är en platt organisation som tycker det är viktigt att intresse och engagemang styr ansvarsområde.

Från professionell friidrottare till LIA på Beet

Efter att ha gått utbildningar inom marknadsföring och själv byggt upp ett stort Instagram-konto vände sig O'Dain till Beet för att göra LIA inom SEM. Läs om O'Dains bakgrund, hur hans dagar som LIA sett ut och varför han valde Beet!

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se 08-409 260 00